Yleiset kilpailusäännöt

Vuodesta 2023 lähtien noudatetaan seuran sisäisissä kilpailuissa seuraavia yleisiä kilpailusääntöjä (ellei kunkin yksittäisen kilpailun kohdalla erikseen mainita). Yleiset kilpailusäännöt ovat seuraavat:

  • Kilpailukuvan tulee olla kilpailijan itsensä ottama ja käsittelemä valokuva.
  • Ellei erikseen ennakkoon mainita, kisakuvat voivat olla kuvaajan itsensä kuvankäsittelyllä manipuloimia, mutta eivät AI:lla (tekoälyllä) tuotettuja tai lisättyjä elementtejä sisältäviä.
    Erillisellä maininnalla LUOMU –merkittyihin kisoihin ja kisa-aiheisiin jätettyjä kuvia puolestaan ei saa manipuloida vaan noudatetaan ns. luomusääntöjä eli roskat saa poistaa ja kohtuullinen kuvankäsittely eli säätäminen on sallittua. LUOMU-kilpailuun tai aiheeseen ei voi osallistua fotomontaaseilla, trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla, ja kuvan alkuperäisen sisällön muuttaminen on kielletty kuvaelementtejä siirtämällä, lisäämällä tai poistamalla.
  • Kilpailukuvan pisin sivu on oltava tasan 1920 pikseliä (leveys tai korkeus) ja kuvatiedoston toivotaan olevan mahdollisimman hyvälaatuinen jpg-kuva, kuitenkin niin, että kuva-tiedoston koko on max. 4 Mt (väriprofiili sRBG tai AdobeRGB). Mitat ovat samat kuin useimmissa julkisissa digikilpailussa.
  • Määrättyyn aiheeseen jätetyn kisakuvan tulee kuvastaa aihetta, muutoin kuva hylätään.
  • Kilpailujen kuvatiedostot tulee lähettää sähköpostilla – osoite on tiedotettu jäsenille erikseen.
  • Kaikki digitaaliset tiedostokopiot hävitetään, kun kisa on arvioitu ellei kuvaajan kanssa toisin sovita esim. tulosten julkistamiseksi tai esittelemiseksi julkisesti.