Pohjois-Karjalan Maakuntakilpailu 2015 sarjan A värikuvat tulokset

Käkkärä mänty

 

Pohjois-Karjalan maakuntakilpailun kilpailukuvien 2015 arviointi

Sarjaan osallistui 40 kuvaa 14 eri kuvaajalta

 

A Sarja (Värivalokuvat)

 

Sijoitus Kuva Nimi Seura Arviointi
A1 Harmony of Autumn Salla Seeslahti Joensuun kameraseura Tehokasta pelkistystä, ”tyhjä tila” käytetty tehokkaasti. Kuva herättää katsojassaan monenlaisia tarinoita. Teknisesti herätti ihmetystä ja häiritsi epätarkkuus hiusten kohdalla, mutta kokonaisuutta se ei pilaa.
A2 Sininen aukko Pekka Ovaskainen Pielisen kamerakerho Kameran liikuttaminen on onnistunut hyvin: sopiva pidon ja liikkeen yhdistelmä. Hyvät värit ja sävymaailma miellyttivät. Aluksi kuva kärsi pienestä koostaa, mutta nousi lopulta kuitenkin kakkoseksi.
A3 Rocket Lady Salla Seeslahti Joensuun kameraseura Melko tavanomainen sommittelu, mutta sinänsä toimiva. Revontulen värit on saatu kuvaan aidosti. Tummat ja vaaleat alueet ovat kuvassa tasapainoisesti. Kuvankäsittelyssä kannattaa olla tarkkana clarity-säädön kanssa!
A4 Lediä alennuksella Timo Korhonen Nurmeksen kameraseura Teknisesti ja valoiltaan tämä kuva on heikko, mutta fiilistä tähän on saatu, ja monenlaista tarinaa syntyy kuvaa katsoessa. Onko tilannen hauska, onko tilanne traaginen… Kuvaaja on iskenyt oikealla hetkellä!
A5 Käkkärämänty Jorma Silkelä Joensuun kameraseura Hyvin haettu kohde sen kuvaamiseen sopivalla säällä! Puu ja tausta on erittäin onnistunut, mutta suurialainen epäterävä osuus alareunassa häiritsee.
A6 Keväinen Joki Jorma Silkelä Joensuun kameraseura Pehmeän ja kovan kontrastia miellyttävästi, samoin värikontrasti toimii. Suljinaika on sopiva veden liikkeen suhteen. Valkealla vinjetointi ei tuomaristoa tässä miellyttänyt.
A7 Kyyn katse Jenna Määränen Pielisen kamerakerho Kuva kylläkin kertoo turhaan vainotun käärmelajin toiminnasta, mutta ehkä tehokkaampi lopputulos olisi tullut pelkistämällä ja tiivistämällä.
A8 Mysterious Times Salla Seeslahti Joensuun kameraseura Kuvassa välittyy hyvin alkusyksyn yön tunnelma. Kuva-alan jako ja sommittelu on hyvä. Lähimmän veneen heijastusta on avattu liikaa!
A9 Kuja Pekka Ovaskainen Pielisen kamerakerho Kuvaaja on löytänyt mielenkiintoisen paikan luonnosta. Osittainen mustavalkokäännös toimii tässä kuvassa, joskin maskauksen kanssa olisi voinut olla vielä huolellisempi.
A10 Raitapaita Jani Sormunen Pielisen kamerakerho Todennäköisesti aito luonnon kohde, siitä ansiota kuvaajalle. Tiukemmin rajattuna tai lähemmäksi mentynä toimisi kuitenkin paremmin.
A11 Luonnon laki Jenna Määränen Pielisen kamerakerho Hienosti valittu kuvauskulma tapahtuman ja valon suhteen. Valitettavasti samalla kuvan oikean puoliskon tausta on erittäin levoton. Kuvankäsittelyssä olisi kannattanut yrittää asian korjaamista alueellisella valotuksen säädöllä. Potentiaalia tässä kuvassa oli paljon korkeammalle sijoitukselle.
A12 Usva-aamu Jorma Silkelä Joensuun kameraseura Tavanomaisen asiallisesti sommiteltu usvamaisema. Hieno valo, usvan nousu vedenpinnalta näkyy miellyttävästi.

Arvioijat: Ilkka Kokkonen ja Janne Ulvinen, Siilinjärven kamerat ry