MUISTILISTA WWW-sivuista

Muistin virkistämiseksi / hahmon saamiseksi :

Staattisen sivun päivittäjiä voi olla vain yksi (Tarmo). Dynaamisia juttuja voi tehdä kuka tahansa, mutta päivittää voi vain tekijä itse. Dynaamiset jutut luokiteltavissa, jäävät ”arkistoon”, julkaisu ajastettavissa tai aiemmin kirjoitettu juttu voidaan julkaista uudella päivämäärällä = päivitys. Dynaamisista jutuista saa suht helposti ”itsekseen päivittyvän” listan. Dynaamisen jutun huonona puolena on, että se ”valuu piiloon” kun tulee tuoreempia juttuja.

Porukalla mietintään:

Tulossa / menossa – asiat >> listamaisesti ? = Kerran kuussa tulossa olevat asiat kootusti? Silti erikseen kuukausitapaamisesta, kk-kisa, yhdistysasiat, vuosikisa ym  lyhyt seloste jälkikäteen = muistio asioista???

16:9 näytöllä maksimileveys  1024 vai 1280 vai X – näkyykö sivusta liian vähän? Kavennettaessa yläpalkin kuva kavennettava myös ettei mene yli.

Ulkoasuun oli mulla toiveissa se filminpätkä(t) ja kameran kuva – ollaanhan kameraseura

Filmi näin korkeena ei käy yläpalkkiin

Filmilogo_60-korknäin matalana filmin tekstit häviää näkyvistä

Etusivu automaattinen vai staattinen linkkisivu? Tiivistelmäsivu seurasta ja toiminnasta  – korvaisiko tämä pj:n palstan?

Valikot – esim. yhdistysasiat: sisältääkö valikko pöytäkirjat, toimintasuunnitelmat, raha-asiat? Valikoissa olisi aina muistettava ajatella erityisesti ei jäsentä tai uutta jäsentä – heitä tuskin kiinnostavat vielä ”pykäläasiat”  🙂   Mutta vakituisen jäsenenkin olisi nämä löydettävä suht helposti. Vai olisiko valikossa vain Yhdistysasiat ja ko sivun alla linkit pöytäkirjat, toimintasuunnitelmat, raha-asiat? Ja tehdäänkö näistä lajiteltu jaottelu eli ”juttuja”, jotka automaattisesti aikajärjestyksessä tuorein ekana?

Postikorttimyynti? Missä on paikka valikoissa? Houkuttelisiko uusia jäseniä jos tieto olisi hyvin näkyvillä?

Sallitaanko sivujen / juttujen kommentointi? Ja jos niin kaikkien vai vain osan? Entä kuvien? Hyviä ja huonoja puolia!

Galleriakuvien maksimikoko?  Määrittelyt toimittaa galleriakuvia – oisko esim. 800 px leveä tai 600 px korkea, jpg? Katso kuva alla – nyt arvot ovat 640x480px. Jos joku ei halua antaa tietyssä koossa, kuvaa ei venytetä ko mittoihin eli voi halutessaan toimittaa pienempänä – kuvaajan vastuulla!!  Nyt järkevä maksimi kuvaleveys esityksessä ois n. 880 px – katso kuva alla.

Kategoriat – lajittelut – mikä on sopiva määrä? Pitäisikö olla ideat / vinkit -luokka? Näillä jutut eivät pääse katoamaan, löytyvät aina ”arkistosta”!!

Jutuissa käytettävät artikkelikuvat – pitäisikö vakioida ja sopia, että niitä käytetään? Esim. tuloksissa palkintopokaalit, koulutuksissa ABC-kuva – entä muita?

Nurmeksen kameraseuralla ei ole omia sivuja – annetaanko oikeudet ja haluaisivatko ehkä kirjoittaa juttuja kategoriaan Nurmeksen kameraseura? Opastus?

KOE – viimeisimpiä postauksia teaserin kera

Kuvien koko galleriassa

kuvakoko

kuvakoko 2