Millainen Joensuukorttikuvan tulisi olla ?

Joensuun ortodoksinen kirkko

Kuivalaisen Matin kertomaa:

Se mitä ja mistä J:suu aiheita kuvattaisiin , niin minulla ei ole harmainta aavistustakaan. Voin vain kertoa mitkä kuvat ovat olleet menestyksiä tähän mennessä 11 vuoden aikana. Niitä ei tietenkään kannata ( eikä voikaan ) matkia , mutta kaippa niistä jotain osviittaa saa maksavien asiakkaitten mausta. On siellä yllättäviäkin havaintoja tehtävissä ; mm. erästä harmaasävykuvaa lähes kaikki kiittelevät mutta jota ei kuitenkaan kovin paljoa osteta ! Se hämmästyttää minua edelleen ja en ymmärrä sitä logiikkaa ollenkaan …

Edellä mainitusta huolimatta ; rohkeita kokeiluja pitänee tehdä ja tuotantoa on voitava tarjota myös marginaaliryhmille . Sehän juuri oli idea , kun aloitimme (aloitin ) , että erilaisia J:suu aiheita tuotamme – ei siis mitään karkkimaisia , kiiltäviä hirvityksiä. Siinä suhteessa J:suun kameraseuralaiset eivät varmastikaan tuota pettymystä.

Näytän mielelläni korttinäytteitä ja kerron niitten ( karkeahkoja ) myyntilukuja tapahtumassa 16 – 17.05 . Silti uusia näkemyksiä turistien tuntemista paikoista kaivattaisiin ( eri vuodenaika , eri valo , eri vrk.aika , eri kuvauskulma jne. ). Turistien täytyisi

Joensuun ev.lut kirkko.

Joensuun ev.lut kirkko.

tuntea kuitenkin kohde tai olla siitä niin kiinnostunut , että menisi sitten siihen tutustumaan ( sitäkin muuten tapahtui kun olin torilla myymässä ). Esimerkki, jolloin kukaan ei ostanut eikä kiinnostunut Koli – kortista ( esittelen senkin tapahtumassa ) : Oli huippukuva Kolin Turhapurolta . Se oli todella hieno . Korttiin painettiin ” Koli ” – painatus , joka on edellytys tuotteen myynnille ( ainakin venäläiset eivät osta mitään matkamuistoa , missä ei ole länsimaisin kirjaimin paikkakunnan nimi ). Tätä ei saatu myytyä millään opilla , kun matkailijat eivät sitä tunnistaneet Koli – kuvaksi. Tämä on taivahan tosi, vaikka kuva on siis hirmuisen kaunis maisema P- Karjalasta !
Vaikea tehtävä siis löytää se menestyskorttikuva. Silti voi löytyä kuvia myös Maakuntakisaan tai muuhun käyttöön. Mm. Kari Leo myi Joensuun kaupungille useita hienoja kuvia kaupungin koskialueelta. Väkisin rikastutaan , jos meillä on siihen malttia ( Kekkosen sanoja lainatakseni ).
Terv.
Matti K.