Kuukausitapaamisen merkeissä Kuhasalossa (syysk 2018)

Syksy, tuo miellyttävä siirtymäaika kesästä talveen, käynnisti seuratoiminnan luontotapahtumalla. Kokoonnuttiin Joensuun lähiluontoniemeen Kuhasaloon toisin sanoen Kukkosensaareen syyskuun kuukausitapaamisessa. Alue on aikoinaan ollut saari, mutta nykyisin maan nousun myötä ei sellainen enää. Vaikka, osalle meistä kameraseuralaisista, tämä kohde on hyvin tuttu, niin silti sen kuvaamiseen ei kyllästy eikä sen niin kuvaus- kuin luontokohteet lopu. Sieltä voi ammentaa toistuvasti eri vuodenaikoina uutta ja yllättävää. Kaikkea kivaa, perin tuttua ja turvallista voi lähiluonto tarjota.

Kuva: Marika Neuvonen

Jäseniä paikalle tuli lähes 20. Käyskenneltiin niin luontopoluilla kuin Pyhäselän rannan tuntumassa. Nautittiin omia eväitä nuotion ääressä, jaettiin eväitä kaverille kans ja jutusteltiin niitä näitä muun muassa kuvaamiseen liittyen kuin väistyneen kesän kuulumisista. Vietettiin iltaa leppoisasti yhdessä olleen. Kuukausitapaamisen jalkautuminen ulos on tervetullut vaihtelu perinteiseen ”paikallaan istumiseen” Soropin kokoushuoneessa.

Kuva: Jouko Räsänen

 

Kuva: Sami Niemeläinen

Luontokemuksia taltioitiin niin itselle muistoiksi kuin jaettavaksi sosiaalisessa mediassa, muun muassa kameraseuran julkisessa Facebook-ryhmässä. Luonto sykähdytti läsnäolomme hetkellä meitä ja sen ikuistaminen toistaa elämyksen myöhemmin, aina vain uudestaan ottamiemme kuvien kautta. Tutkimme siis Kuhasalon luontoa valokuvaamalla ja loimme syntyneiden kuvien avulla omaa merkitystä paikasta ja kyseisen ajankohdan hetken luonnosta.

Kuva: Pekka Väätänen

Poikkeuksellisen upea sää suosi meitä iltatapahtumassa, kun koko päivä oli saatu nauttia sateisesta ja tihkuisesta säästä. Meitä siis onnisti. Pääset osalliseksi luontokokemuksiimme, jossain määrin, näiden kuvien kautta, jotka jäsenistömme antoi osaksi tätä tekstiä.

Kuva: Päivi Hämäläinen

Luontoon jalkautuminen avartaa tietoutta luonnon monista myönteisistä vaikutuksista kehoomme ja mieleemme. Liikkuminen ja tutkailu muun muassa polkuja, metsiä, rantoja, järviä ja pientareita elvyttää ja energisoi, rauhoittaa ja virkistää.

Kuva: Ansa Liimatta

 

Kuva: Maarit Ignatius

Tätä kaupunkiluontokohdetta voin lämpimästi suositella kaikille luonnosta ja/tai valokuvaamisesta kiinnostuneille. Kuhasalo sopii niin yksinään alueeseen tutustuville, perheille kuin ryhmille. Se sopii meille kaikille.

Teksti Maarit Ignatius

**********************************************
”Mihinkään kahlaamisen arvoiseen paikkaan ei ole oikotietä.”
maarit.ignatius@hotmail.com