Kuukausitapaaminen 2/2015

Joensuun kameraseura kokoontui to.19.02. ”pimeissä merkeissä ”

Kuukausikisan aiheena oli ” Pimeys ”. Kisan voitti Kirsi Tolvanen. Tästä tiedotetaan piakkoin myös muitten mitalistien nimilistan osalta. Tapahtumassa sovittiin uuden , lähes koko vuoden kestävästä kuvakisasta. Siinä aiheena on ” Joensuu ”. Kuvan tulisi esittää Joensuu sellaisena kuin ” turisti ” sen näkee ja haluaa sen näkymän postikorttina tai jääkaappimagneettina itselleen. Kuvien koosta ja sen valmiiksi rajaamisesta käytiin värikäs keskustelu. Niin pitääkin olla. Keskustelun tulokset julkaistaan pian . Nyt ensialkuun linee tärkeintä ottaa niitä erilaisia , raikkaita Joensuu-aiheisia kuvia eri rajauksilla. Myyvät kuvat ovat toki usein hiukan kliseisiä , mutta josko tämän kisan tiimoilta saataisiin luovuutta lisää kehiin …

Kisakuvat tulevat arvioimaan loppuvuodesta 2015 Carelicumin henkilökunta ( jonne voittajakuva tulee päätymään myyntiin ja kuvaaja saa jokaisesta myydystä kortista provisiot stipendinä itselleen ).

Ykköspalkinto voi siis olla hyvä tai jopa melkoisen hyvä . Se tuottanee siis vuosien ajan vähän tai hiukan enemmän – ostajat sen äänestävät lompakollaan. Myös ” seurattomien ” kuvat noteerataan kisassa , mutta mahdollisten stipendien maksu ymmärrettävästi vaatii jo yhdistyssääntöjenkin mukaan jäsenyyden ao. yhteisössä . Lisää aiheesta ensitilassa näillä sivuilla.

Matti K.