Kuukausitapaaminen 19.11.

Joensuun Kameraseuran kuukausitapaaminen to. 19.11. klo 17:30 Kansalaistalolla. Huom! Tällä kertaa olemme kahvila Soropin puolella!

Hei, torstaina 19.11. saamme vieraaksi Ilkka Kosken ja hänen mukanaan tulee myös Elinchromen ja Lastoliten edustaja. Heillä on ohjelmassa valokuvausliike Foto Nerdsin esittely ja tutustumme salamalaitteisiin sekä Lastoliten tuotteisiin.

Kuukausikilpailun aiheena on ”Huuma”

Voitte tuoda maakuntakilpailun kuvat tapaamiseen, niin toimitamme ne kootusti Lieksaan. Saatte tietysti itse lähettää ne kilpailun järjestäjälle. Takaraja on 1.12.2015.
Tässä on linkki tiedotteeseen; https://votovoorumi.fi/maakuntakisa-2015-avaus/

Kameraseura maksaa jäseniensä osallistumismaksut.

Toinen päättyvä kilpailu on Joensuu-aiheiset postikorttikuvat, jonka kuvat otamme vastaa tapaamisessa.

Kuvat voivat olla digi- tai paperikuvia. Paperikuvien koko voi olla esim. kymppikuva tai n A5 kokoa.
Digikuvissa, kuten myös paperikuvissakin rajaukset saisi olla valmiina kuvaajan haluamalla tavalla, mutta digikuvista tulisi aina saada vähintäin 300 pikseliä / tuuma resoluutiolla kymppikuva! Kuvatiedostot saavat olla isompiakin, mutta kuvaajan jo ainakin osittain käsittelemiä ( värit , rajaus ,jne.).

Voi sanoa näinkin : Matti K. kiikuttaa digikuvat lähes suoraan kuvavalmistamoon ja teetättää niistä ns. kymppikuvat ( elleivät ne ole valmiina KS:n tapahtumassa marraskuussa 2015 ). Kaikista kisakuvista esitämme siis Carelicumissa vain ns. kymmppikuvat ja kuvaajasta saa olla heille näkyvissä vain nimimerkki.

Carelicumin henkilöstön arvoimista parhaista kuvista tehdään myyntiin ainakin jääkaappimagneetti, joitten myyntituotoista seura ja kuvaaja saa pientä tuloa. Parhaasta kuvasta voidaan painattaa postikortti jos / kun magneetti myy hyvin.

TÄRKEÄÄ : Magneettikuvan, puhumattakaan ns. panoraamamagneettikuvasta sivusuhteet erovat täysin mahdollisesta postikorttipainatukseen menevistä tiedostoista. Postikortti painetaan CMYK – väriavaruudessa min. 300 resolla fyysiseen kokoon 109 mm.x 152 mm. Mitalistien kanssa siis pidetään useaan otteeseen ”miitinkejä” painatusteknisistä seikoista. Nämä ovat useille seuralaisille täysin uutta asiaa, mutta kokeneimmat konkarit ovat olleet ”kehissä” jo yli 11 vuotta. Kuvaajan näkemys tulee siis takuuvarmasti painettuun tuotteeseen jos sopparissa sinne asti päästään.

Kolmas päättyvä kilpailu on votomaratooni. Voit tuoda kuvasi tapaamiseen tai palauttaa ne 10.12. menessä Heliokseen!

Tulgua terveh!