Esittelyssä Pentti Björninen

_MG_4995_2

Olen syntynyt Hirvensalmella kesällä 1928. Jo kansakouluaikaan kamerat kiinnostivat, mutta enhän sellaista mistään saanut. 17 ikäisenä muutin Kiteelle, jossa minulle oli tarjottu radio- ja sähköalan  opiskelu- ja työpaikka. Siellä sain käsiini 10 x 15 sm lasinegatiiveja käyttävän kameran ja Vilho Setälän kirjan ”Valokuvaus tieteenä ja taiteena”. Siitä valokuvausharrastukseni varsinaisesti alkoi.

Kameraseuratoimintani alkoi Lieksassa, jonne muutin perheeni kanssa 1955.  Vuonna 1958 perustettiin Pielisen Kamerakerho, jossa olin perustajajäsen ja kerhon ensimmäinen puheenjohtaja. Joensuun Kameraseuran jäseneksi olen tullut 2000-luvun alussa, jolloin olin hankkinut ensimmäisen digikamerani.

Nykyisin kuvaan digijärjestelmäkameralla enimmäkseen pihapiirissä lähikuvia kasveista ja hyönteisistä sekä lintuja ja muita eläimiä. Varsinainen projekti on vanhojen diojen ja negatiivien skannaaminen digikuviksi.

Katso Pentin kuva-albumi Votovoorumissa