Anneli Airola: Madeira kesällä 2017

Olimme kesäkuussa 2017 viikon lomamatkalla Madeiralla. Madeira on yksi suosikkikohteistamme, olimme olleet siellä jo kolme kertaa aiemmin. Madeira on Pohjois-Atlantilla sijaitseva saariryhmä, joka kuuluu Portugalille. Seitsemästä saaresta kaksi ovat asuttuja: Porto Santo ja Madeira.

Madeiralla meitä kiehtovat upea luonto ja viihtyisä Funchalin kaupunki. Madeiran erikoisuus on kastelukanavat, levadat, jotka kutsuvat vaeltamaan saaren rinteille ja tutustumaan saaren vehreään luontoon. Uudistetusta ja kunnostetusta Funchalin vanhasta kaupungista löytyy ostosmahdollisuuksia, tunnelmallisia ravintoloita ja baareja. Monissa ravintoloissa on mahdollisuus kuunnella fadoa. Funchalin Mercado de los Lavradoressa -kauppahallissa voi kokea herkullisia värejä, tuoksuja ja makuja.

Vietimme yhden päivän kasvitieteellisessä puutarhassa Jardim Botanicossa, joka on yksi Madeiran viehättävimmistä paikoista. Tutustuimme saaren muihin osiin saarikierroksella. Kävimme mm Cabo Giraon 580-metrisellä jyrkänteella ja lähes kahden kilometrin korkeuteen kohoavalla Pico Ruiva -vuorella. Kun Madeirasta puhutaan, on muistettava myös Rolando! Funchalin kenttä on nimetty Christiano Rolandon mukaan. Kaupungissa on hänen patsaansa sekä museonsa.

Madeira – Funchal

Kuvat Madeiralta Annelin galleriassa:
madeira1: Funchal
madeira4: Funchalin vanhaa kaupunkia
madeira5: Kauppahalli
madeira5a: Espada eli mustahuotrakala. Miedon makuinen kala, jota on tarjolla kaikissa ravintoloissa
madeira6: Rolandon patsas ja museo
madeira7: Pico de Arieiro
madeira7a: Kaunis silta
madeira8: Santanan viehättäviä olkikattoisia taloja