SKsL:n näyttelykuvien sääntöjä

Näillä säännöillä mennään myös Joensuun Kameraseura ry:n vuosikilpailuissa lukuunottamatta max.kokoa, joka on Joensuun Kameraseuran sisäisissä kisoissa ( kustannussyistä ) 30 cm. x 45 cm. Niilläkin pääset siis SKsL:n näyttelyihin. SKsL:n kuvissa saa käyttää pohjapahvia joka on suuruudeltaan vastaa vaadittavaa kuvakokoa ja itse kuva saa siis olla vaikka 10 x 10 cm:n kokoinen . Kuvan max. paksuus ei saa kuitenkaan olla paksumpi kuin 3 mm.

4.2. Sarjajako

Sarjaan A osallistuvat vedokset, joiden suurin sallittu koko on 40 x 50 cm, ja suurin sallittu paksuus 3 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaanlukien. Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi sekä seuran nimi. Teoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä nimi- tai nimimerkkimerkintöjä. Useammista kuvista koostuva kokonaisuus on merkittävä niin, että kuvien esitysjärjestys käy yksikäsitteisesti ilmi.

Sarjaan B osallistuvat kuvatiedostot. Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan pidemmän sivun on oltava 2400 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että
tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan ja teoksen (esim. keijo_kuvaaja-luonto.jpg, jos kuvaajan nimi on Keijo Kuvaaja ja teoksen nimi Luonto).

Sarjaan C osallistuvat kaikki ne teokset, joissa valokuvan osuus on oleellinen, mutta jotka eivät sovellu sarjoihin A tai B (esim. suurikokoiset vedokset tai taustavalaistut teokset).

Järjestäjällä on oikeus siirtää väärään sarjaan tarjottu teos toiseen sarjaan.

Erillinen Vuoden kuvaaja -kilpailu käydään vuosinäyttelyssä. Siinä myönnetään Vuoden kuvaajan ja Vuoden nuoren kuvaajan arvonimet. Kilpailuun osallistuvat automaattisesti sellaiset teokset, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

– Teos on vähintään viiden kuvan kokoelma
– Teos voi olla vedosten tai projisoitavien kuvien kokoelma, ei kuitenkaan molempia sekaisin.