Kilpailusäännöt-uusi

Joensuun kameraseuran sisäisissä kilpailuissa noudatetaan seuraavia sääntöjä kuukausi – ja vuosikilpailuissa sekä Votomaratonilla ellei erikseen toisin mainita.

Kilpailuun on osanotto-oikeus jokaisella seuran jäsenellä.

  1. Kilpailut, kilpailuaiheet, ajankohdat, sarjat, kuvien jättöajat ja paikat ilmoitetaan jäsentiedotteissa/facebookissa/votovoorumilla.
  2. Kuvien taakse on merkittävä kuvaajan nimimerkki ja kuvan nimi sekä vuosikilpailussa myös sarja ja Votomaratonissa myös kuva-aihe, koska kuvia voi olla paljon ja saattavat mennä sekaisin. Nimimerkkiä käytettäessä kuvien mukana toimitetaan suljettu kirjekuori tai vastaava, jossa paljastetaan nimimerkki.
  3. Kuvien on oltava aikaisemmin kilpailuihin sijoittumattomia. Vuosikilpailuihin saa osallistua myös aikaisemmalla kuukausikilpailukuvalla.
  4. Kuville voidaan tehdä normaalit perussäädöt.
  5. Kilpailuihin osallistunut henkilö huolehtii itse kuviensa ja mahdollisten palkintojen noutamisesta kuukausitapaamisesta tai kameraseuran puheenjohtajalta
  6. Kuukausikilpailun kisa-aiheen on hallitus määritellyt vuosittain ennakkoon kisakuukausille. Kisaan voi osallistua enintään neljällä (4) nimettyyn aiheeseen kytkeytyvällä paperikuvalla, jonka maksimikoko on n. A5 eli pidempi sivu n.21 cm (ellei toisin ilmoiteta). Tuo kuvat kuukausitapaamiseen tai toimita kuvat ennakkoon esim. puheenjohtajalle tai sihteerille.
  7. Vuosikilpailu on maalis-huhtikuussa. Sarjat ovat mv, väri ja digi – kuhunkin sarjaan voi osallistua enintään neljällä vapaa-aiheisella kuvalla. Kuvien maksimikoko on 30×45 cm  – digisarjassa jpg-kuvan kuvakoko vaakasivun enimmäismitta 1920 px ja pystysivu enintään 1080 px.
  8. Votomaraton on koko vuoden kestävä ”kuvaussessio”, jonka aiheet hallitus määrää vuosittain etukäteen. Kisaan voi osallistua enintään yhdellä kuvasarjalla (yht. 10 paperikuvaa, yksi per nimetty aihe) – maksimi kuvakoko on n. A5 eli pidempi sivu n.21 cm.
  9. Vuoden kuvaaja -kisassa kilpailukauden aikana (marraskuu-marraskuu) kaikista sisäisistä ja ulkopuolisista kilpailuista saadut pisteet otetaan huomioon vuoden kuvaajaa valittaessa. Mikäli tavoittelee vuoden kuvaaja-titteliä, on osallistuja velvollinen itse ilmoittamaan kisakauden aikana kilpailuista tiedot ja hankkimansa pisteet, jotka vuoden kuvaaja -kisassa laskentaan seuraavasti: I-sijasta saa kahdeksan (8), II-sijasta kuusi (6) ja III-sijasta neljä (4) pistettä, IV-sijasta kaksi (2) pistettä. Samoin  näyttelyyn hyväksytyistä ja ulkopuolisiin kilpailuihin hyväksytyistä kuvista saa kaksi (2) pistettä ja mahdollisista palkituista kuvista 8/6/4/2 pistettä.

Seura voi järjestää kilpailuja myös näistä säännöistä poikkeaville kuville. Näistä kilpailuista ja niiden säännöistä ilmoitetaan erillisillä tiedotteilla.