Esittelyssä Mika Paren

Hei,

Mika Paren käsi kädessä

Olen Mika Parén 39v., ja olen harrastanut valokuvausta jo useamman vuoden ajan. Aloitin kuvausharrastuksen jo teini-iässä, jolloin kuvasin videofilmejä, lähinnä luontokuvia ja perhetapahtumia. Sittemmin pidin vähän aikaa taukoa, kunnes lopulta valokuvausta harrastanut ystäväni 2004 myi minulle entisen kamerakalustonsa. Silloin aloitin aktiivisen luontokuvausharrastuksen.

Kukaan tuttu ei suostunut poseeraamaan kuvissa, joten luontokuvat jäivät ainoaksi vaihtoehdoksi. Kiersin omissa kotialueissa Kymenlaaksossa, Savossa ja Pohjois-Karjalassa kuvaamassa. Kuvasin lähinnä kasvikuvia ja maisemakuvia, sillä minulla ei ollut maisemakojua eläinkuvia varten. Olen osallistunut muutamiin valokuvakilpailuihin, lähinnä luontokuvakisoihin, ja olen voittanut muutaman palkinnonkin. Kuvakisojen palkinnot ovat lähinnä maisemakuvista, tosin viimeisin palkinto tuli mielenterveysyhdistyksen kuvakisasta, johon kuvasin valtavan pillerikasan kannanottona liialliseen potilaiden lääkintään pillereillä. Ehkä kuvan idea oli tärkeämpi kuin kuvan varsinainen toteutus, mutta kuva sai kuitenkin palkinnon.

Tämän lisäksi olen 2000-luvun alussa kuvannut koirakuvia erään koira-aiheisen internetsivuston tarpeisiin ja saanut jopa palkkaakin siitä. Nyttemmin olen vuodesta 2010 lähtien kuvannut Joensuun kaupungin terveyspuolen julkaisemaan Kaiku-lehteen kuvia niin juttuihin, kuvakollaaseihin kuin kansikuviinkin. Itseasiassa suurin osa Kaikun kansikuvista on minun ottamiani kuvia. Lisäksi Kaikun nimissä on julkaistu seinäkalenteri vuonna 2014, jolloin kaikki 12 kuvaa olivat minun luontokuviani. Ensi vuodelle 2016 julkaistaan uusi Kaiku-kalenteri, jossa on 10 kpl minun ottamiani luontokuvia tai muita kuvia Joensuusta. Lisäksi harrastan mustavalkokuvausta hallussani olevalla 1940-luvun Kodak Brownie 620 C –kameralla, jonka perin äitimuoriltani.

Sairaus rajoittaa minun kuvaamisharrastustani. Haluaisin kuvata puoliammattilaisesti ja tarjota kuviani kuvapankkien käyttöön, mutta tulevaisuus näyttää, mihin minun kuvista on…

Katso Mikan kuva-albumi Votovoorumissa