Esittelyssä Ansa Liimatta

Hei, olen Ansa Liimatta Kontiolahden Jakokoskelta. Valokuvaaminen on ollut kauan hyvin satunnaista, nuorena veljen kameralla ja myöhemmin lähinnä kokeillut filmijärkkärillä kuvaamista. Sitten valokuvaus jäi unholaan pitkäksi aikaa. Ei oikein ole kärsivällisyyteni riittänyt tekniikan opetteluun, tekniikka on tuntunut vaikealta ymmärtää, kuten että isompi on muka pienempi ja pienempi muka isompi jne. vastoin kaikkia lainalaisuuksia, ja tämä ihan oman näkemykseni mukaan. Liian paljon numeroita ja muistettavaa. Filmiaikana oli myös kovin kallista harjoitella, ellei kaikkia kuvia ottanut varmanpäälle automaatilla. Oli paljon helpompi tehdä kuvia muilla tavoin, mm. maalamalla itse. Digiaika pelasti tämän tilanteen ja sillä tiellä ollaan, joskin tekniikka on vieläkin hakusessa, mutta pikkuhiljaa sekin tullee tutuksi, tunne kuitenkin vie kuvaamista enemmän kuin tekniikka. Olen osallistunut muutamille digikuvauskurssille ja oikeastaan eniten opinhaluuni vaikutti Jari Leivon pidempi kurssi Lieksassa v. 2008, silloin jo hankkimani pikkuisen, mutta ihan kelvollisen digipokkarin kanssa. Sillä kuvailin puutarhan kasveja ja kukkia ja innostuin yhä enemmän. Kovin tavoitteellista tämä harrastus ei vieläkään ole, viihdyn luonnossa ja en tiedä kumpi painaa vaakakupissa enemmän, luontokokemukset vai kuvaaminen. Varhaisille kesäöille ei kovin helposti löydy kilpailijaa. Kytkin nousee hyvin helposti ja auton nokan suuntana on usein Patvinsuo, Pielisjoen rantamaisemat, Ala-Koitajoki, muutamia mainitakseni.

Liityin seuran jäseneksi pitkän harkinnan jälkeen syksyllä 2017 ja siitä saakka kuvausinto ei ole ainakaan laantunut. Halu oppia lisää innostavien kavereiden seurassa on vaan kasvanut. Kuvia tulee yleensä melko paljon per reissu, kuvaan lähinnä itselleni muistoja kokemistani tunnelmista, maisemista ja muista näkymistä luonnossa, makrokuvaus kiinnostaa paljon ja on innostavaa. Instagramissa nimellä ansalii_ on kuvia vuodesta 2016 saakka. Facebookissa sivu Rotkon reunalla on myös omani, josta löytyy myös jonkinverran kuvia. Jaan kuvia, koska koen, että jos ne tuovat ripauksenkin iloa ja hyvää mieltä päivään muillekin kuin itselleni, se riittää minulle.

Kamerani ovat pari vuotta sitten hankkkimani Canon EOS 77D ja peilitön järkkäri Canon EOS M, vuodelta 2012, joka on erinomainen pikkukamera paikoissa, johon ei kehtaa ottaa isompaa järkkäriä mukaan. Enpä kavahda ottaa kuvaa puhelimen kamerallakaan jos niikseen tulee ja tilanteeseen sopii.

– Katso – näe – tunne – ja klick, siitä syntyy minun kuva, onnistunut tai ei…

Tutustu Ansan kuvagalleriaan Votovoorumissa.